Следвайте Гласове в Изборният вероятно резултат ще е близък до последния,

...
Следвайте Гласове в Изборният вероятно резултат ще е близък до последния,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Българинът започва да схваща Запада като необходимо зло, което е голяма беля

Следвайте " Гласове " в 
" Изборният евентуално резултат ще е непосредствен до последния, само че политическата обстановка не е същата. ГЕРБ е доста повече податлив към поддръжка на някакво държавно управление - поради войната в Украйна, поради глобите " Магнитски ", защото довършва задачата си – да излезе от изолираност. " Това съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев.

В обстановка, в която без някоя от двете огромни партии не може да се сформира държавно управление, " в случай че Политическа партия предложат нещо задоволително за ГЕРБ – името на министър-председателя, и то в пакет със правосъдната промяна, ГЕРБ ще поддържа ", счита Райчев. По думите му, с това ГЕРБ ще излезе от изолираност.
Политиката на Борисов е оптимално съдействие с Демократична България и оптимално опълчване на Политическа партия, само че за Христо Иванов сега е немислимо обособяване от Политическа партия в интерес на коалиция с ГЕРБ, добави той.
" Есента е претекстът, по който Христо Иванов сигурно седи с тях и се приближава до тях, замазва всички несъгласия, гледа го като писано яйце този съюз, тъй като това са локалните избори, а на локалните избори те имат напълно действителен късмет да победят в няколко огромни града, да нанесат фундаментален удар по ГЕРБ, а ГЕРБ се оказа изненадващо здрава структура. (…) Като обаче не би трябвало да забравяме - на масата е сложена обичаната играчка на Христо Иванов – правосъдната промяна. "

" Разпердушинването на политическата сцена значи излизане на хората на улиците. Някакъв тип гражданска война. Дори и тази първа несполучлива революцийка, която имахме 2020-а година, която беше неумело направена, нямаше всеобщо национално присъединяване. Там беше интелигенцията, само че да кажем, че всеобщият българин е излязъл на сцената - не е излязъл. Българинът гледа оцеляването. Оцеляването изобщо не му наподобява сега като дейна позиция. Нашият знае – дейната игра е неверна игра, по-пасивно. По тази причина Радев печели, а съперниците му губят ", сподели Райчев в предаването " Политически НЕкоректно ".
" В този миг ние не би трябвало да се поляризираме, а да се опитаме да се скупчим ", акцентира той. Според него изкуствената поляризация в обществото ни е най-голямото ни злощастие.
" Никакви монументи не би трябвало да се разрушават, изобщо. Паметникът на руската войска в действителност е двузначен. От една страна – успеха над фашизма е голям героизъм, въпреки това няма никакво подозрение, че със мощ беше открит режим в доста страни. Тази амбивалентност се съдържа в този монумент. Той е и черно, и бяло. "
Според социолога " ние подменяме диалога за полза с диалога за положително ", а " България би трябвало да се концентрира върху това какво ѝ е преференциално сега ".
" Изгодно в дълбокия смисъл на думата – за нашата еднаквост, за нашето бъдеще и така нататък Вместо това ние започваме да описваме, че сме на страната на положителното против злото. "
" Борис III фактически съумява да избави България - със серия хитрости, със серия двусмислени ходове, той докарва нещата до относително допустима обстановка – не води война на фронта на Втората международна война и, както декларира – не изпращам български войски на непознати територии ", направи паралел сред днешната обстановка и исторически събития преди десетилетия Андрей Райчев.
" Това е извънредно самоуверено по отношение на Хитлер, тъй като всички останали европейски народи, в това число такива, които се кичат с победа във войната - като Франция, пращат. Румънците пращат доста. Това довежда до обстоятелството, че България не губи територии… Знаейки, че българският народ не желае да се бие с съветския народ. Това е едно фундаментално познание за България. "
" Ние би трябвало да намерим точката, в която можем дружно да вършим нещо, а не да изтърпяваме някаква гадна власт, в нашите очи, да прави нещо, с което не сме съгласни. Но подобен метод сега няма. Играе се малко ва банк ", разяснява Райчев.
Вместо алено - синьо, ченгесарско - античенгесарско, след това съветско - антируско, в този момент стартира да ни се споделя Алеко - Бай Ганьо, заключи опълчванията по време на прехода социологът.
" Ганьо, ние, тези, дето не са умни и красиви, от ден на ден стартира да си мисли, че Западът не е това, което се чува. Скептично, върви към присмехулно и в случай че съдим по " Възраждане " – върви и към отрицателно. България постоянно, от 90-а година насам схваща доста добре – Европа и Европа. Това е верният път, хубавият път. Криволичения, само че натам би трябвало да се върви. Е, натрупва се маса от 200 000 – 300 000, които считат, че това е кардинална неточност. "
" Западът е " слънчев ", безоблачен. Там положителното е победило, всичко, което вършим е положително и не трябва да правиш нещо, което не е положително. По тази причина идва и възприятието за двуличие. Българинът не живее в обстановка на победило положително. Българинът живее в обстановка на незавършила борба сред положителното и злото. Не се знае кой ще бие. Ние сме богомили, дуалисти. Ако злото не е победено, или не е победимо даже, каквото мисли българинът, ти си в обстановка да се договаряш със злото. Нещо, което за западния човек е безусловно немислимо. Представете ни по какъв начин му изглеждаме. Българинът стартира да схваща Запада като належащо зло, което е огромна пакост ", посочи Андрей Райчев.
За Унгария не поражда никакво съмнение, че е Троянски кон. Принципно не може да има съмнение, че желаят да станат част от съветското пространство. Те не са фундаментално обвинени, а ние сме фундаментално обвинени, уточни още в разбора си Андрей Райчев.
" Борисов направи тръбата, съумя с Ердоган да реализира необикновен триумф - в България да не мине един мигрант, а в Гърция да са милиони. Това са все преговори със злото. Ти си двузначен, а щом си двузначен, си неприятен. Да, но България постоянно е двусмислена. Принципно е двусмислена. Просто сме такива. "
" Алеко желае да ръководи Бай Ганьо. Това е голям проблем. Той не почита Бай Ганьо, той го презира, само че по някаква причина желае да го ръководи ", заключи в умозаключение Андрей Райчев.
Цялото интервю на Петър Волгин с Андрей Райчев може да чуете.
Източник: БНР
 
 
 
 
 
25 Фев 202349925 Фев 202381025 Фев 202317125 Фев 2023139825 Фев 202389725 Фев 2023363КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023104007 Фев 2023167520 Фев 2023370618 Фев 20231206
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР